Sinangil Zencanen Ekmek

NEFİS BİR LEZZET;SİNANGİL ZENCANEN EKMEK

Dün buradaki yazımda Kıymetli ve Lezzetli misafirim Sinangil Unlarından bahsetmiştim.Bu sabah saat 05.00’da uyanarak büyük bir sabızlıkla Sinangil Unlarını denemeye koyuldum.
İddia ediyorum ki bu tarif hiçbiryerde yok🙂
Tarifimizin adı ;”Sinangil Zencanen Ekmek” Ekmeğimize bu ismi veren benim.İçerisindeki malzemelerden;”Zencefil ve Anason”dan dolayı kendisine bu ismi verdim.Şimdi ekmeğimizin yapılışını sizlere anlatayım.

MALZEMELER;

1 kiloluk Sinangil Sade Un
1 yemek kaşığı kara çörek (siyah susam)
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı çekilmiş Anason
1 yemek kaşığı çekilmiş Zencefil
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı Tuz
Üzeri için 1 yumurta sarısı

YAPILIŞI


Öncelikle Mayayı ılık suda eritin.(Mayayı ılık sütte de eritebilirsiniz)
Sinangil 1 kiloluk sade Unundan alabildiği kadar eleyerek geniş bir kaba koyun.(göz kararı yapamıyorsanız 8 su bardağı un kullanabilirsiniz)
Ortasını açıp sırasıyla;
1 yemek kaşığı kara çörek,
1 yemek kaşığı susam,
1 yemek kaşığı çekilmiş Anason,
1 yemek kaşığı çakilmiş Zencefil,
1 yemek kaşığı Tuz
Ve önceden ılık suda erttiğimiz Mayayı da Un’a ekledikten sonra 1 su bardağı sıvı yağımızı da ilave ederek hamur kıvama gelinceye kadar yoğuralım.Hamur yoğurma işlemi bittikten sonra,Kabın üzerini bir bez ile örterek  ve hamur mayalanıp iyice kabarıncaya kadar bekletin.
Üzerini örttüğünüz hamuru sıcak bir yere koyarsanız kabarması çok hızlı olacaktır.

Benim hamurum kalorifer yanında 25 dakikada oldukça kabardı.:)
Kabarmış Hamurdan bir parça alıp elinizle uzun bir diktörgen elde edin ve bıçak yardımıyla eğik dikdörtgenler elde edecek şekilde yan yan parçalar kesin ya da istediğiniz başka bir şekilde yapabilirsiniz.
Üzerlerine yumurta sarısı sürün.Dilerseniz yumurtanın üzerine Siyah Çörek otu da dökebilirsiniz,”Sinangil Zencanen Ekmeğimize” Şık ve iştah açıcı bir özellik katacaktır.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.Afiyet olsun🙂

Sinangil Zencanen Ekmeki yaparken kullandığım malzemelerin faydalarını Belirtmekte yarar var;

ZENCAFİL  bir şifalı bitki olarak birçok hastalığın tedavisinde kullanılır, sağlığınızı destekler.Zencefil bitkisi son zamanlarda kanserle savaşta “destekleyici tedavi olarak” kullanılmaktadır. Dünyada azımsanmayacak sayıdaki bilim adamı zencefilin “kanserle ve buna benzer tehlikeli hastalıklarla” savaşta “destekleyici tedavi olarak” kullanılabileceğini kabul etmektedir.

ANASON ise öncelikle gaz söktürücü, mideyi güçlendirici ve öksürüğü yatıştırıcı olarak kullanılmalıdır. Sürekli hıçkırıklarda bir bardak anason çayı denenebilir. İştah açıcı, mideyi rahatlatıcı, yatıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı olarak kullanılabilir. Uykusuzluğa karşı da denenebilir. Bebeklere ve küçük çocuklara gaz sıkıntılarında ve öksürüklerde anason çayı içirilmelidir. Tadı ve kokusu hoş olmayan bitki çaylarına veya bitkisel kaynaklı ilaçlara aroma katkısı olarak da kullanılabilir. Anason çayı, yeterli olmayan anne sütünü arttırır

SİNANGİL UNLARI;Sofralarımızın bereketini arttıran,Evimizin en lezzetli konuğudur.Daha ne olsun.Yüksek kalitesi ile Un markaları arasında 1 numaradır. :)

UNUTMAYIN!;Bu tarifin gerçek lezzetine ancak sinangil unları ile ulaşabilirsiniz.

Öğretmen arkadaşlarımın çoğunun kahvaltı yapmadan geldiğini bildiğim için ;Yaptığım bu lezzetli ekmeği sabah sıcak sıcak okula getirdim.
Öğretmenler odasına masanın üzerine saklama kabının içinde getirdiğim “Sinangil Zencanen Ekmeği” bıraktım.Herkes mis gibi kokusunu okulun koridorundan almış.2 tepsi yapmıştım ama 1 tane bile kalmadı :)En son kalan Ekmek dilimini Müdür bey alarak; “Öğretmenim,elinize sağlık çok lezzetli olmuş,bizim hanıma da tarifini götüreyim ” dedi.Bayan öğretmen arkadaşlarım da Sinangil Unlarını daha önce denemediklerini ama bu tarif ile beraber mutlaka deneyeceklerini söylediler.

Sinangil Zencanen Ekmeğimizi Herkes çok beğendi.Bu tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.Sakın başka unlarla denemeyin kesinlikle aynı lezzeti vermez🙂

NOT:Bana ait fikirler ile geliştirdiğim  “yalnızca Sinangil unlarına özel bir tariftir”.İznimi almadan farklı web sitelerinde tarifimi ve fotoğraflarını yayınlamayınız!

About yazdikcayasiyorum

yazdıkça yaşıyorum
Bu yazı Pasta tarifleri içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s