Açma Günlüğü :)

    Hafta sonlarını çok seviyorum.Çünkü iş yok🙂 Cumartesi ve pazar günlerini yemek günü olarak ilan ediyorum.Aslında mutfağa çok fazla giren birisi değilim ama özellikle misafir ağırlamalarında dışarıdan hazır pastalar,yemekler alınmasından yana değilim.Zaten günümüzde öyle çok hastalık var ki,dışarıdan aldığımız meyve ve sebzeye bile güvenemiyoruz artık…

   Neyse gelelim konumuza..
   Vize sınavlarım bitti,sonunda ailemin yanına döndüm.Herkesi öyle çok özlemişim ki…Ablamın üçüz bebekleri görmeyeli oldukça büyümüşler,2 kız 1 oğlan..Birbirinden şeker üçü de :)kızların gözleri  maviş annelerine benziyorlar,şikayetçi olduğumuz tek şey onlara çok nazar değiyor.Nazar’ın olduğu bir gerçek.Allah miniklerimizi nazardan korusun.

   Sabah 07.00 da evime hayırlısıyla ayak bastım🙂 Akşama misafirlerimiz olduğunu öğrenince anneciğime yardım etmek amacıyla mutfağa girdim,günün nasıl geçtiğini anlamamışım.Ama çok nefis yemekler ve kekler yaptık.Afiyetle yedik.

   Yaptığınız “Açma”‘nın tarifini ekliyorum.Çocuğunuzun dışarıdan sağlıksız yiyecekler tüketmesini istemiyorsanız,evde “Açma” yaparak okul çantasına koyabilirsiniz.En hijyenik yemek her zaman evinizde,anne eliyle pişen yemektir.

   Sevgiyle kalın…

•Yarım su bardağı ılık su



•Yarım su bardağı ılık süt


•Yarım su bardağı sıvıyağ


•1 tatlı kaşığı tuz


•1/4 su bardağı şeker


•3 su bardağı un


•1 tatlı kaşığı mahlep (arzu ederseniz)


•1 yemek kaşığı aktif kuru maya (instant ise daha az kullanabilirsiniz)


Arasına sürmek için; Eritilmiş tereyağı


Üzerine sürmek için; 1 yumurtanın sarısı


Üzerine serpmek için; Çörek otu, susam

Yapılışı:


   Hamur için gerekli malzemeleri yukarıda verdiğim sıraya göre makinenizin kabına koyup, hamur programında çalıştırın. Süre sonunda kabarmış olan hamurdan parçalar kopararak, avucunuzda poğaça yapar gibi açın. Eritilmiş tereyağından 1 tatlı kaşığı civarında alarak her tarafına sürün. Elinizle çekiştirerek rulo şeklinde sarın. Daha sonra iki farklı yöne doğru hamuru burarak uçlarını birleştirin ve tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam veya çörek otu serpin. Bu şekilde 15 dk daha bekletin. Daha sonra 350 F (175 C) ısınmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Makineniz yoksa elle de hamurunuzu hazırlayabilirsiniz. Mayayı ılık su veya sütte köpürtüp, diğer malzemeleri ekleyip, yavaş yavaş un ilavesiyle çok yumuşak bir hamur elde edin. Hamur iki katı olana kadar bekleyin ve daha sonra şekillendirerek aynı adımları uygulayın.

About yazdikcayasiyorum

yazdıkça yaşıyorum
Bu yazı Günlük, Pasta tarifleri içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s