Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:





1 litre sut


1 su bardagi seker (ben 1/2 su bardagi kullandim)


1 su bardagi un


1 yumurta


1 yemek kasigi tereyagi (ben kullanmadim)


2 damla sakizi


2 adet mevsim meyvesi (ben nektarin/seftali kullandim)


2 kasik pekmez


tarcin


Hazirlanisi:


Bir tencereye sutu, sekeri, unu, yumurtayi alip surekli karistirarak muhallebi kivamina gelene kadar pisirin.


Muhallebiye tereyagini ve damla sakizlarini katip yine karistirin. Ocagin altini kapatin. Muhallebiyi kuplara paylastirin.


Bir teflon tavaya minik minik dogranmis seftalileri alin ve 2 kasik pekmez ile kisik ateste soteleyin. Karamelize olan seftalileri kuplara paylastirin ve soguduktan sonra buzdolanda bir kac saat dinlendirin. Servis yaparken uzerine tarcin serpin.


Afiyet olsun

About yazdikcayasiyorum

yazdıkça yaşıyorum
Bu yazı Tatlı Tarifleri içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s