Kebap

Geçen yıl Antalya’da yemek yemeğe gittiğimiz “kendin pişir kendin ye”kebapçısından kalma tek anım..Ahh Ahh…🙂


Gelelim Tarifine;

MALZEMESİ







1/2 Kg. yağsız dana kıyma, 1/2 Kg. yağlı koyun kıyma, 3 Orta soğan,


1 Demet maydanoz,


2 Tatlı kaşığı kırmızı biber (pul), 1 Tatlı kaşığı tuz,


1/2 kaşık kuyruk yağı.






YAPILIŞI


1.Kuyruk yağını, maydanoz ve soğanı çok ince kıyınız, kıyma, pul biber, tuz ve karabiber katarak iyi­ce yoğurunuz,


2.1-2 saat serin bir yerde dinlendiriniz,


3.Yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ızgara şişine elle bastırarak geçiriniz,


4.Kömür ateşinde veya elektrik ızgarasında pişiriniz,


5.Sumaklı, maydanozu soğan piyazı ve pide ile servis yapınız.

About yazdikcayasiyorum

yazdıkça yaşıyorum
Bu yazı Yemek Tarifleri içinde yayınlandı. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s